Reprezentanti na Mistrovství světa v Arménii

Dva páry z COOL DANCE na Mistrovství světa! Přečtěte si krátký rozhovor s našimi reprezentanty - Ondřejem Vokurkou & Eliškou Hřebíčkovou a Jakubem Novotným & Kristinou Fílovou.

Vokurka & Novotný MS
Vokurka & Novotný MS

27. listopadu 2021 se celý klub pomocí internetových vysílání přenesl do vzdálené Arménie, kde jsme pozorně sledovali dva nejlepší páry z České republiky mládežnické kategorie – naše páry soutěžili o titul MISTRŮ SVĚTA!

Nádherný parket byl plný jen těch nejlepších tanečníků, všichni dokonale upraveni do posledního detailu. Co cítili naši úřadující mistři ČR Ondřej Vokurka & Eliška Hřebíčková na svém druhém mistrovství světa? Jak úplně novou zkušenost vnímal Jakub Novotný & Kristina Fílová?

Zjistěte více o této jedinečné soutěži a nahlédněte pod pokličku pocitů, které prožívaly COOL páry skrze náš exkluzivní rozhovor.

 

Ondřej Vokurka & Eliška Hřebíčková

Jak probíhala cesta do Arménie za neustále se měnících se pandemických podmínek?

Eliška: Cesta byla pro mě za těchto podmínek asi nejvíce stresující faktor. Vše nakonec dopadlo dobře, ale už se těším na „normální“ cestování. V samotné Arménii pak žádná výrazná proticovidová opatření nebyla.

Ondra: Cesta byla kvůli pandemii poměrně komplikovaná a stresující. Člověk musel krom soutěže myslet i na spoustu dalších věcí. Ale možná jsem se díky tomu na samotné soutěži pak už tolik nenervoval. (směje se)

Jak se vám tančilo se světovou špičkou? Byli jste nervózní nebo jste již na takové situace zvyklí?

Eliška: Je to skvělý pocit, ale zároveň vždy pociťuji velkou zodpovědnost. Myslím si, že zdravá nervozita je potřebná a vždy se s Ondrou snažíme, aby to zůstalo pouze u té zdravé míry. Snažíme se soustředit na sebe, svůj výkon a nerozptylovat se okolím.

Ondra: S vědomím, že vstupujete na parket s mistrem světa, určitě přichází jistá nervozita. Ovšem během soutěže se s Eliškou natolik soustředíme sami na sebe a na naše tancování, že ji přílišně nepociťuji. Zvyklý tedy opravdu nejsem, ale velkou trému mi to nepůsobí.

Eliška: Celý výlet a mistrovství světa jsme si moc užili, tancovali jsme v krásných prostorech a byla to pro nás další velká zkušenost. Odvezli jsme si motivaci a zážitky, na které budeme rádi vzpomínat.

Jakub Novotný & Kristínka Fílová

Jak probíhala cesta do Arménie za neustále se měnících se pandemických podmínek?

Kuba: Cesta probíhala hladce, občas se objevily zádrhely jako třeba na ruském letišti, kde nám nechtěli nic prodat kvůli naší destinaci. Jinak šlo vše podle plánu, který mimo jiné zahrnoval i čekání osm hodin na letišti na další spoj. Do Jerevanu jsme dorazili kolem třetí hodiny ranní a tam už vůbec žádné problémy nebyly.

Kristínka: Cesta probíhala v pořádku, ale trochu nás zaskočily nově vytvořené covidové restrikce, kdy jsme na poslední chvíli zjistili, že krom očkování potřebujeme i PCR testy. Takže trochu stres, kdy přijde výsledek.

Jak se vám tančilo se světovou špičkou? Byli jste nervózní?

Kuba: S TOP páry se tančilo velmi dobře, protože bylo vidět, že jsou fakt skvělé a úplně úžasně se vyhýbají. Mně osobn se úplně nejlépe netančilo, ale trémou to nebylo. Byl jsem strašně natěšený, ale trému jako takovou si myslím, že jsem nepociťoval.

Kristínka: Co se týče trémy, tak jsem tentokrát byla hodně nervózní, a to většinou nebývám. Na tomto výsledku mi hodně záleželo a chtěla jsem, abychom podali naše maximum.

Podělíte se s námi ještě o nějaké zajímavosti? Stalo se něco vtipného?

Kuba: Zajímavost ze soutěže byla taková, že z pořadatelů skoro nikdo nemluvil anglicky. To by si člověk myslel, že je skoro samozřejmost. Strašně super mi taky přišlo, že jsme měli volný parket jen na roztancování, to jsem ještě nikde nezažil.

Kuba: Jestli mám zmínit ještě něco tak trochu vtipného a přitom zajímavého, tak by to byl nácvik nástupu vlajek. Správné seřazení a vzpomenutí si, za jakou zemi vlastně soutěžím, totiž občas dělalo někomu problém. 😄

Hrdě hlásíme, že naše reprezentace věděla, kam patří! ❤

 

Moc děkujeme za krásné zprostředkování vašich pocitů naší taneční veřejnosti! Ještě jednou gratulujeme k nádherným umístěním (zjistěte více skrze naši Síň slávy) a přejeme spousty dalších úspěšných mistrovství!